031 / 888 542
sr | en

Hotel Olimp Zlatibor

Istinska kapija Zlatibora
Mesto gostoprimstva i osmeha


PRAVILA PRIVATNOSTI

Datum stupanja na snagu: 01. Septembar 2018.

Hotel Olimp Zlatibor (u daljem tekstu “web lokacija” “Hotel Olimp Zlatibor”, “naše”, “mi”), svesni smo činjenice koliko je privatnost važna za naše korisnike i trudimo se da što jasnije prikažemo na koji način prikupljamo, koristimo, prenosimo i čuvamo lične podatke. Pravila privatnosti se primenjuje bez obzira na to da li za pristupanje našoj web lokaciji www.hotelolimp.com koristite kompjuter, mobilni telefon ili tablet. Važno je pažljivo pročitate Pravila privatnosti koje su opisane u daljem tekstu, zato što pružaju inforamcije o tome kako se Vaši lični podaci obrađuju svaki put kada koristite naše usluge.

U nastavku navodimo ključne odbrebe koje sadrži Pravila privatnosti naše kompanije.


KORIŠĆENJE I DELJENJE INFORMACIJA

Prikupljene informacije koristimo za sledeće svrhe:

  • Pružanje usluga koje zahtevate (rezervacije smeštaja, promotivnih paketa)
  • Marketinške svrhe oglašavanja uz Vašu posebnu saglasnost (Vaša email adresa za potrebe obaveštavanja o specijalnim ponudama, popustima i obaveštenjima vezanih za rad hotela)
  • Procena i analiza našeg tržišta, oglasnih kampanja i usluga radi boljeg razumevanja korisnika određenim statističkim procesima i analizama, kako bismo mogli da vam ponudimo najrelevantniju komunikaciju, usluge.

Deljenje informacija:

  • Lične informacije (koje ste nam ostavili preko naše web lokacije www.hotelolimp.com za potrebe poručivanja, odnosno kupovine naših usluga, odnosno, obaveštenjima o našim uslugama ) NEĆE BITI DELJENE DRUGIM PRAVNIM, NI FIZIČKIM LICIMA.
  • Lične informacije mogu biti ustupljene samo organima za sproveđenje zakona, kada smo u obavezi da to uradimo.

INFORMACIJE KOJE PRIKUPLJAMO

Informacije koje nam ostavljate direktno
Primeri kada nam ostavljate informacije direktno:

  • Kada želite da rezervišete smeštaj putem naše aplikacije za rezervacije. U tom slučaju biće potrebno da nam prosledite određene lične informacije : ime i prezime, adresa, e-adresa, telefon.
  • Kada želite da budete obavešteni o našim uslugama putem e-pošte prijavljivanjem na našu mailing listu. Potrebno nam je da prosledite Vašu e-adresu putem naše aplikacije za prijavljivanje.

OSTALE INFORMACIJE KOJE PRIKUPLJAMO

Web lokacija sadrži određene kolačiće, pixele, analitičke servise za praćenje posete i načina upotrebe same web aplikacije.


  • Kolačići nam pomažu da saznamo koji delovi web lokacije su najpopularniji, jer preko njih vidimo kojim stranicama korisnici pristupaju, koliko vremena provode na tim stranicama. Analizom ovih podataka unapređujemo naše usluge i obezbedimo Vam bolje iskustvo korišćenja.
  • Kada koristite neki od web pretraživača za pristup web sajtovima, imate mogućnost da sami konfigurišete prihvatanje, odnosno, odbijanje kolačića. Svaki pretraživač je drugačiji, i iz tog razloga morate konsultovati njihov meni za upravljanje, tj. pomoć. Važno je da imate u vidu da su određene stranice i usluge na web lokaciji napravljeni tako da su im kolačići neophodni za rad, pa onemogućivanje kolačića može da utiče na mogućnost korišćenja, odnosno, blokiranje rada određenih stranica i usluga.

OSNOVNI KOLAČIĆI:

Ovi kolačići su neophodni i od suštinskog značaja kako biste mogli da se krećete po sajtu i koristite sve njegove funkcije. Bez ovih kolačića, usluge za koje ste poslali upit, kao što je rezervacija smeštaja, ne mogu se izvršiti, odnoso, nećete moći koristiti aplikaciju za rezervacije.


KOLAČIĆI PERFORMANSI:

nam obezbeđuju podatke na osnovu kojih možemo da analiziramo posetu i da lociramo greške. Na primer, uz pomoć ovog tipa kolačića u mogućnosti smo da vidimo koje su stranice na web lokaciji najposećenije, koliko vremena se provodi na svakoj stranici i slično. Da bismo imali uvid u ovakav vid podataka, koristimo, bez ograničenja, kolačiće Google Analytics , kao i slične kolačiće za analizu posete web sajtovima. Informacije ovog tipa potharnjeni su i čuvaju se na serverima kompanije Google. Ukoliko ne želite da podaci o korišćenju weba koje generiše Google kolačić budu preneti kompaniji Google i obrađeni u njoj, preuzmite i instalirajte dodatnu komponentu za Vaš pretraživač na sledećoj adresi: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en

PIKSELI:

Pikseli su poput kolačića, odnosno male datoteka koje mogu biti ugrađene u sadržaj, video zapise i mogu da dozvole serveru da čita određene tipove informacija sa uređaja, da sazna vreme i datum kada ste pogledali određeni sadržaj, kao i IP adresu. Mi koristimo Facebook pixel kako bismo analizirali posetu korisnika sa te društverne mreže, i obezbedili sadržaj i reklame koje su za te korisnike najrelevantnije.


Web lokacija sadrži dodatke za društvene mreže. Ukoliko koristite web lokaciju koja sadrži dodatke za društvene mreže, informacije mogu direktno da se prenesu sa uređaja na operatera društvene mreže. Ni na koji način ne utičemo na podatke koje prikuplja dodatna komponenta. Ukoliko ne želite da podatke koji se odnose na vaše korišćenje naših usluga operater poveže, predhodno se odjavite sa društvene mreže čiji ste član, pre korišćenje naših usluga. Čak i ako niste prijavljeni na nalog društvene mreže, moguće je da dodatne komponente prenesu Vašu IP adresu operatetrima društvene mreže. Imajte to na umu kada koristite našu web lokaciju.


Šta je kolačić (cookie)?

Kolačić je mala datoteka koja sasdrži male količine informacija koje se preuzmu na kompjuter ili mobilni uređaj kada posetite web stranicu. Kolačići su korisni jer omogućavaju web lokaciji da prepozna korisnički uređaj. Više inforamcija o kolačićiuma možete pronaći na : www.allaboutcookies.org


ZAŠTITA VAŠIH INFORMACIJA

Hotel Olimp Zlatibor vrlo ozbiljno shvata zaštitu Vaših ličnih podataka i s tim u vezi preduzeli smo adekvatne fizičke i tehničke mere kako bismo zaštitili informacije koje prikupljamo na našoj web lokaciji. Naglašavamo da imate u vidu da iako preduzimamo određene korake kako bismo zaštitili Vaše informacije, da nijedan prenos preko interneta, kao nijedna web stranica ili bežična veza nisu u potpunosti bezbedni, tj. da ne postoji apsolutna garancija za njihovu bezbednost.