031 / 842 555
sr | en

Hotel Olimp Zlatibor

Istinska kapija Zlatibora
Mesto gostoprimstva i osmeha

Gde se nalazimo


Hotel Olimp nalazi se na samom ulazu u Zlatibor i istinski predstavlja pravu kapiju poznatog turističkog mesta. Nalazi se 230 km od Beograda, pored magistralnog puta Beograd-Podgorica-Jadran.
Zahavljujući predivnoj lokaciji i renomeu mesta kome pripada, hotel svojim gostima nudi prirodni ambijent, jedinstveni doživljaj, gostoprimstvo, komfor i udobnost.


Tradicija i prepoznatljivost


Tokom više od 20 godina postojanja, ugostili smo na hiljade gostiju iz zemlje i inostranstva. O našem odnosu prema Gostu i usluzi koju pružamo najbolje svedoče komentari i utisci zadovoljnih gostiju koji nam se uvek vraćaju da provedu najlepše trenutke odmora u hotelu koji im pruža osećaj "kao kod kuće".
Hotel Olimp deo svog identiteta duguje i velikom broju sporstkih ekipa i selekcija koje su imale pripreme pred velika takmičenja upravo kod nas. Zadovoljstvo nam je što smo bili jedna od stanica u putu ka uspehu mnogobrojnim timovima koji su posle priprema u Olimpu, osvajali novi Olimp - postajali šampioni evrope i sveta.

Olimp se pozicionirao kao jedan od centara SPORTSKOG TURIZMA na Zlatiboru i mesta koji svojim sadržajem i infrastrukturom predstavlja pravi izbor za sporstke pripreme.

Prvi ekološki hotel


Novembra 2013, Hotel Olimp je postao prvi hotel u Srbiji koji je dobio energetski pasoš Ovaj dokument pruža potvrdu o kvalitetu zgrade sa stanovišta komfora i potrošnje energije tj. ekonomičnosti i ekološke prihvatljivosti. Energetski pasoš sadrži podatke o energetskom razredu zgrade i ukazuje na finalnu potrošnju toplotne energije za grejanje.

Hotel se u potpunosti greje sistemom voda-voda, pomoću toplotnih pumpi, a jedan od kurioziteta je da su ukupni troškovi grejanja smanjeni za pet puta, dok je o emisiji štetnih gasova suvišno i govoriti. Zgrada je svrstana u visoku B kategoriju! Ekološki pasoš je još jedna potvrda da je Hotel Olimp privržen ekološkim stremljenjima i pristalica sofisticiranih tehnologija u službi očuvanja prirodnog okruženja i razvoja lokalne zajednice.